Här mår vi bra

Det var någonstans i köket vi upptäckte den här magiska platsen. Vi hade träffat de tidigare ägarna under en filminspelning, där vi stod för cateringen, och fått frågan om att driva restaurangen på fästningen under en sommar.

Vi kommer från restaurangbranschen. Tillsammans har vi drivit både restaurang i södra Stockholm, med inriktning ekologisk mat och dryck, samt en cateringverksamhet med fokus på film- och reklamfilmsinspelningar.

Och där, sommaren 2016, mellan stekhällen och skåpet fullt av grytor blev vi blixtförälskade i Fårösunds fästning. Året därpå ville ägarna sälja och vi hade hux flux tagit över hela verksamheten.

 
2Y0A1765.jpg
2Y0A0921.jpg
2Y0A1659.jpg

Vi vill tillsammans skapa något speciellt, en plats där människor släpper guarden
— Anders & Teza

Här mår vi bra. Och vi tror att det märks. Nu vill vi att så många som möjligt ska få känna samma kärlek och lugn som vi upplever varje dag. Vi har dekorerat och inrett fästningen med gotländsk design, avskalat och naturligt men samtidigt varmt och inbjudande. Lyx som bara ska hjälpa dig att slappna av. Du slipper alla vita dukar och ska känna dig välkommen in i vårt hem.

För tiden finns nästan inte här. Vid sundet där soldater frusit under krigstid, där kanoner avfyrats. Historien finns med oss och gör sitt för att bygga den harmoni som får mig och Anders att sova som barn genom nätterna. Att bo och vara här är en upplevelse, men det är också ett sätt att stanna tiden för en liten stund och våga göra ingenting.

Teza